Lita på din magkänsla | BioGaia ProTectis – Medhouse AB. Tel: 08-411 12 20 | E-post: info@protectis.se

Om BioGaia ProTectis

BioGaia Protectis passar för både vuxna och barn

BioGaia ProTectis passar hela familjen. Tabletterna har citrussmak som de flesta brukar gilla. Tabletten behöver inte kylförvaras och är lätt att ta med sig. Varje tablett ger endast 1,9 kcal och kan därför lätt komplettera olika dieter. BioGaia ProTectis kan användas av laktosintoleranta och av diabetiker liksom av personer som är allergiska mot mjölkprotein, soja eller gluten.

 

Varför välja BioGaia ProTectis?

Livsmedel eller kosttillskott.

Det finns idag många livsmedel med tillsats av mjölksyrabakterier i handeln, t ex olika drycker och yoghurt. Sådana livsmedel passar inte alla då de t ex kan innehålla stora mängder socker, ha högt kaloriinnehåll eller innehålla mjölkprotein och laktos. Det kan också vara svårt att veta vad som är ”tillräcklig mängd” av mjölksyrabakterie och denna mängd kan dessutom vara svår att få i sig.

På apotek och i hälsofackhandeln finns många olika kosttillskott med mjölksyrabakterier att välja mellan, både kapslar och tabletter. För en del produkter, som utger sig för att innehålla mjölksyrabakterier, kan detta vara svårt att kontrollera då innehållet endast anges med art- eller släktbeteckning. Det bör vara ett krav att stambeteckningen anges för att något ska kunna kalla sig en mjölksyraprodukt. Det finns även produkter som innehåller blandningar av mjölksyrabakterier, med eller utan stambeteckning.

Olika bakterier/bakteriestammar trivs i olika delar av mag-tarmkanalen. Lactobacillus reuteri Protectis i BioGaia ProTectis är påvisad i hela mag- tarmkanalen, från munhålan till ändtarmen. Ett problem med många stammar är att de flesta av produkterna helt saknar kliniska studier för produkten/blandningen och endast hänvisar till dokumentation för ingående stammar var för sig. Olika mjölksyrabakterier kan interagera och därmed ta ut effekten av varandra. Därför bör man som kund kräva produktspecifika studier för en mjölksyrabakterie oavsett om det är fråga om en produkt med en eller flera stammar.

Viktigt är också att leverantören kan garantera hållbarheten dvs att produkten verkligen innehåller angivet antal levande bakterier fram till sista förbrukningsdagen. Vid oberoende tester som gjorts i olika sammanhang har överlevnaden varierat väldigt – i vissa produkter har det inte alls funnits några levande bakterier. Fler är inte nödvändigtvis bättre. Antalet bakterier i produkterna används ibland som argument för att produkterna skulle vara speciellt effektiva enligt tesen ju fler desto bättre. Denna tes stämmer dock inte när man vill jämföra mjölksyrakaterier. I stället är det så att olika bakteriestammar har visat sig vara effektiva i olika doser.

BioGaia ProTectis innehåller 100 miljoner levande bakterier vilket är den dos som i vetenskapliga studier visat sig vara effektiv för denna stam

BioGaia ProTectis innehåller 100 miljoner (108) levande bakterier vilket är den dos som i vetenskapliga studier visat sig vara effektiv för denna stam. Detta är en relativt låg siffra vilket eventuellt kan förklaras av att stammen av Lactobacillus reuteri är en human bakteriestam som utvunnits från människa och som under evolutionens gång utvecklats tillsammans med oss för ömsesidig nytta.

 

 

Dosering

Doseringen för BioGaia ProTectis tuggtablett är 1 tablett dagligen. Denna dosering är utprovad genom kliniska studier och gäller oavsett ålder, dvs även för barn i olika åldrar. En tablett om dagen är en enkel dosering att komma ihåg och att administrera.

Förpackning

 

BioGaia ProTectis finns i en praktisk och hygienisk blisterförpackning med 20 tabletter, perfekt att ha i väskan eller i bagaget vid resor både inom och utom landet. Det är också en lämplig förpackning för den som vill testa BioGaia ProTectis en första gång eller vill komplettera sin kost med mjölksyrabakterier ex i samband med en antibiotikakur.

BioGaia ProTectis finns också i en burk med 60 tabletter som ger ett lägre pris för dagsdos. Denna förpackning är lämplig för den regelbundna användaren och när det är flera i familjen som äter BioGaia ProTectis.

Dokumentation

Lactobacillus reuteri Protectis (DSM 17 938) är en av de bäst dokumenterade mjölksyrabakterierna. Totalt finns det idag (februari 2012) 78 kliniska studier (februari 2012) på mer än 7000 personer. Av dessa är 50 av typen randomiserade, dubbelblinda/blinda och placebokontrollerade studier, 28 är öppna studier och 32 genomförda med barn 0 – 3 år. Resultaten är publicerade i 43 vetenskapliga artiklar och 2 doktorsavhandlingar. Sedan 1992 har mer än 3 miljarder doser konsumerats runt om i världen.

Lactobacillus reuteri Protectis är säker att använda för människor i alla åldrar.

Information om publicerade studier för Lactobacillus reuteri Protectis finns på www.biogaia.se. Där framgår också vilka av studierna som genomförts just med tuggtabletten.

Innehåll

En tablett av BioGaia ProTectis innehåller mer än 100 miljoner levande bakterier av stammen Lactobacillus reuteri Protectis DSM 17938. Bakterierna är frystorkade och ”vaknar till liv” när de kommer i munnen och får värme och fukt. Bakterierna är många men väldigt små och för att det ska bli en tuggtablett innehåller därför BioGaia ProTectis även vanliga tabletthjälpmedel i form av:

 • Fyllnadsmedel (isomalt)
 • Sötningsmedel (xylitol)
 • Härdat vegetabiliskt fett (som ytskikt)
 • Emulgeringsmedel (sackarosestrar av fettsyror)
 • Citrusarom och smakförstärkare (citronsyra)
 • Energiinnehåll: 1 tablett ger 1,9 kcal

 

Snabbfakta om BioGaia ProTectis

 • BioGaia ProTectis innehåller inget vanligt socker och kan därför användas av diabetiker. Produkten innehåller sötningsmedlet xylitol för smakens skull.
 • BioGaia ProTectis kan användas av personer som är laktosintoleranta. BioGaia ProTectis innehåller inte mjölkprotein, soja eller gluten och kan användas av personer som är allergiska mot något av dessa ämnen.
 • BioGaia ProTectis innehåller inte gelatin och ställer därför inte till problem för vegetarianer eller dem som vill undvika animaliskt gelatin av religiösa skäl. Tuggtabletten har citrussmak och upplevs som välsmakande av de flesta, både barn och vuxna.
 • Tabletterna har lång hållbarhet, 2 år i både blister och burk. BioGaia ProTectis kan förvaras i rumstemperatur, upp till 25 grader. Antalet levande bakterier per tablett garanteras till sista förbrukningsdag vid denna förvaring.
 • BioGaia ProTectis kommer från företaget BioGaia AB och är ett resultat av svensk forskning. BioGaia AB har flera andra produkter med Lactobacillus reuteri på den svenska marknaden, bl a flera produkter som riktar sig särskilt till barn som magdroppar. Det finns även välling med tillsats av Lactobacillus reuteri Protectis.
 • BioGaia ProTectis marknadsförs i Sverige av Medhouse AB.

  BioGaia ProTectis är utvecklad av BioGaia AB. BioGaia är ett svenskt bioteknikföretag med mer än 20 års erfarenhet av utveckling och försäljning av mjölksyraprodukter och koncept som förbättrar vår hälsa.